Vandaag branden we deze prachtige kaarsen voor een speciaal iemand ✨ Deze mooie kaarsen hebben mijn eigen kinderen speciaal gemaakt voor deze bijzondere dag, namelijk de geboortedag van hun vader! 2,5 jaar geleden besloot hun vader om uit het leven te stappen. Een keus die voor ons nog steeds vers in het geheugen ligt en soms nog moeilijk te begrijpen valt. Dagelijks gaan onze gedachten hier nog naar uit en wordt er over gepraat. Ontzettend trots ben ik op mijn kinderen hoe ze stukje bij beetje dit een plekje hebben kunnen geven, dat ze er nu goed over kunnen praten en dat het gevoel van toen er niet meer is. Want ja, wat hebben ze toen vaak geroepen: “Mam, ik wil ook dood! Ik wil naar papa toe!”

Zijn besluit heeft er juist voor gezorgd dat het léven meer betekenis heeft gekregen voor mij en mijn kinderen. Het genieten van de kleine dingen is nóg belangrijker geworden. Niet alleen voor mij, maar zeker ook voor mijn kinderen! Ze vinden het zo ontzettend belangrijk dat er elke dag een gevoel van ‘geluk’ kan zijn en dat ze een leuke dag hebben gehad of in elk geval de dag met een goed gevoel kunnen afsluiten. Elke avond gaan ze naar bed met de woorden; “mam, ik heb weer een leuke dag gehad!”. Deze speciale dag mag dan ook niet aan hun voorbij gaan. Want hun papa is vandaag gewoon jarig! Hij viert zijn feestje in de hemel? want wij gaan er vanuit dat hij daar nu gelukkig is. En wij vieren zijn feestje hier op onze eigen manier. We staan er bij stil, halen herinneringen op, de kinderen feliciteren hun papa bij het graf en brengen daar wat moois, we eten een taartje en wij branden vandaag een eigen gemaakte kaars, speciaal gemaakt voor papa! Het is zo ontzettend belangrijk voor de kinderen dat deze dag gewoon mag blijven bestaan, dat deze dag gewoon gevierd mag worden, dat er met een traan en met een lach over papa gepraat kan worden. En ja, ondanks dat hun papa en ik niet meer bij elkaar waren, vind ik het heel erg belangrijk voor mijn kinderen dat deze dag gevierd kan worden! Er kan en mag over gesproken worden binnen ons hele nieuwe gezin en de emoties mogen er zijn. Ook al heeft niet iedereen binnen ons gezin hun vader gekend, wij zijn er voor elkaar! Vandaag ervaren we ook binnen ons gezin dat het gemis van een ander liefdevol persoon er ook gewoon mag zijn! Ook hier staan we bij stil. Daarom hebben de kinderen van mijn vriend een kaars gemaakt voor degene die zij moeten missen in hun leven. En ook dat mag er zijn!