Mijn naam is Patricia Baas, geboren in 1986, eigenaar, coach en behandelaar van Baasis. Ik ben partner, moeder van 3 zonen (2008,2010,2012) en bonusmoeder van 2 dochters en een zoon (2004,2007,2011). Samen met ons samengestelde gezin wonen wij op het bedrijventerrein in Hoogeveen.

Gestart in het werkveld met als vooropleidingen Pedagogische Medewerker, Onderwijsassistent en de Pabo. Maar al snel ontdekte ik dat ik persoonlijk contact met de kinderen belangrijker vond dan in groepsverband. Mijn passie voor kinderen heb ik altijd kunnen combineren met werk. Oprecht en het liefst 1 op 1 met kinderen in contact zijn én vooral kinderen die nét iets extra’s nodig hadden, daar lag vooral mijn passie en drijfkracht. Kijken naar de mogelijkheden van het kind! In 2012 ben ik begonnen met de opleiding Kindercoach, met als droom om mijn eigen praktijk te starten.

In 2013 werd ik samen met mijn drie kinderen getroffen door een groot verliestrauma en bleven wij achter na zelfdoding. Na een aantal jaar ‘hard werken’ kon ik de mijn droom toch verwezenlijken en is in 2016 Baasis Kindercoach is ontstaan, wat later “Baasis” is geworden.

Door onze eigen verlieservaring en door het ‘gemis’ in sommige hulpverlening vond ik dat verlies en rouwbegeleiding een onderdeel moest worden van mijn praktijk. Verschillende cursussen, trainingen en creatieve opleidingen, alles gebaseerd op verlies, rouw en trauma, werd gevolgd door een HBO opleiding Land van Rouw, en opleidingen voor EMDR. Door officieel afgestudeerd te zijn als verliesconsulent en rouwbegeleider Kind en Jeugd, heeft de rouwbegeleiding nog meer body gekregen aan de persoonlijke begeleiding die ik bied. Grote verliezen en trauma’s onder ogen komen, ken ik als geen ander. Ik vind het van groot belang om mijn eigen ‘stukken’ aan te blijven kijken, mezelf te blijven ontwikkelen en bijscholen met verschillende cursussen en trainingen en opleidingen, zodat ik er beter voor de ander kan zijn.

Missie en Visie

Binnen “Baasis” vind ik het zeer belangrijk om vanuit veiligheid te werken. Kinderen en volwassenen zijn vertrouwen en veiligheid nodig. Hulp aanvaarden gaat over het zichtbaar en kenbaar maken van een kwetsbaar onderdeel van je leven; in mijn ogen kan dit alleen maar als men zich veilig, gezien en gehoord voelt.

Bij ondersteuning aan jeugd en gezin is verbinding leggen met kind, ouders (en soms school of andere hulpverlening) een zeer belangrijk onderdeel. Bij volwassene in rouw kan in overleg de werkgever betrokken worden. Op deze manier kijken we niet naar het probleem van het (innerlijke)kind of de volwassene maar waar het vandaan komt, zonder oordeel. Zo kan er weer aan vertrouwen, veiligheid en een stabiele basis gewerkt worden, waardoor het fundament vergroot en verstevigd zal worden. Hierbij wordt continu gekeken naar de kwaliteiten én de kracht van het kind en volwassene.

Baasis werkt met verschillende technieken en behandelingen. Middels EFT, RDI, meditatie en allerlei vormen van creativiteit, en systeemopstellingen zal het kind en de volwassene inzicht en bewustwording krijgen van zijn eigen processen en kwaliteiten. Deze kwaliteiten kunnen ze inzetten bij de problemen waar ze tegenaan lopen. Hierdoor zal het kind en de volwassene zijn zelfvertrouwen vergroten en weer meer in balans komen te staan.

Een aantal spellen waarmee gewerkt wordt zijn o.a. Aangenaam Kennismaken en Coachee!-spel® en Alle sterren van de hemel en Ons bestaan op een bordje. Wanneer onderliggende trauma’s bepaalde processen tegenhouden zal gewerkt worden met traumatherapie, (EMDR, Flash, EFT, WRITE-junior, Brainspotting) passend bij de situatie en het kind of volwassene.

De visie is dat ieder kind en volwassene in een maatschappij met prikkels en veel “moeten” kan (op)groeien in vertrouwen en veiligheid ook wanneer stressvolle situaties of traumatische gebeurtenissen dat blokkeren. En dat ouders hun kind kunnen blijven opvoeden ongeacht de gedragsvormen en situatie.