“Ik geloof in mijzelf als Kindercoach én ik durf te vertrouwen op mijn gevoel!”

Zelfvertrouwen, wordt dat ook wel genoemd.
Deze woorden heb ik opgeschreven voor een opdracht tijdens mijn studie Kindercoaching. Maar om deze woorden daadwerkelijk echt naar buiten te brengen… dat is eng. Ik laat echter mijn angst niet meer in de weg staan van wat ik daadwerkelijk voor ogen heb en dat is vertrouwen hebben in mijzelf, als mens, vrouw, moeder en Kindercoach. Ik durf mijn hart te volgen!
Wat ik het liefste wil, is kinderen coachen, begeleiden, zorgen dat ze hun eigen hart gaan volgen en dat ze hun zelfvertrouwen weer krijgen door te luisteren naar hun gevoel. Maar voordat ik deze stap echt kon zetten, moest ik eerst met mijzelf aan de slag. Moest ik weer leren geloven in mijzelf, maar vooral te durven vertrouwen op mijn eigen gevoel.
Er is nu een grote wens van mij uitgekomen. De wens van mijn eigen website, van mijn bedrijf, van mijn zichtbaarheid als Kindercoach. Maar voordat ik die wens in vervulling heb gebracht, heb ik eerst enorme hobbels in mijn leven moeten nemen. Hobbels om daadwerkelijk naar die wens toe te werken en dus te geloven in mijzelf en te vertrouwen op mijn gevoel. Dit heeft niet alleen in mijn werk plaatsgevonden, maar zeker ook in mijn privéleven, want ook daarin moest ik mijn hart volgen.
Het is voor mij een hele lange weg geweest om daadwerkelijk echt naar mijn gevoel te kunnen en vooral te durven luisteren. Veelal was ik bezig met anderen, wat zij dachten en of het wel binnen het perfecte plaatje hoorde. Maar door dat te doen, liet ik mijn hart niet spreken en volgde ik het pad van iemand anders. Dit maakte uiteindelijk dat ik niet gelukkig meer was. Ik raakte mezelf kwijt, kreeg overal last van. En dat maakte dat ik voor mijn 3 kinderen ook niet de moeder was die ik graag zou willen zijn.
Het heeft lang geduurd voordat ik mijn hart durfde te volgen. Echt de stap naar mijn geluk durfde te zetten en dus te vertrouwen op mijn gevoel. Alleen werd mijn gevoel tegelijkertijd ook omgezet in angst. Want wat zal er gebeuren als ik mijn gevoel zal volgen…
Helaas werden deze gevoelens/angsten waarheid. Ik besloot een o zo moeilijke, maar eigen keuze te maken en de relatie te beëindigen met de vader van mijn kinderen, maar kort daarna besloot mijn ex ook zijn eigen keuze te maken en zijn leven te beëindigen.
Hoe ontzettend moeilijk en verschrikkelijk dit in deze periode was en zeker nu nog steeds is, vooral ook voor mijn kinderen, heb ik gelukkig wel mijn eigen kracht weer kunnen vinden (met hele fijne hulp). En doordat ik de kracht in mijzelf weer heb gevonden en ook hierin mijn hart durfde te volgen, kan ik zeggen dat ik ook het zelfvertrouwen in mijzelf weer heb teruggevonden. Hierdoor heb ik mijn eigen kinderen kunnen begeleiden, destijds samen met onze rouwtherapeut, in hun dubbele verdriet van scheiding en overlijden.
De hobbels in mijn leven maken mij ook sterk, sterk in mijn zelfvertrouwen als Kindercoach. Eindelijk durf ik nu mijn hart te volgen. Hierdoor kan ik dus vol ZELFVERTROUWEN zeggen dat juist ik kinderen, jongeren en ouders kan begeleiden in het vinden van hun zelfvertrouwen en het volgen van hun eigen pad door hun hart te volgen.